فصل اول علوم هشتم (مخلوط و جداسازی مواد){قسمت پنجم}

فصل اول علوم هشتم (مخلوط و جداسازی مواد){قسمت پنجم}

الف) محلول جامد در جامد: محلول های جامد در جامد را همجوشه یا آلیاژ می نامند. فولاد از مهمترین انواع آلیاژ هااست که مخلوط آهن و کربن می باشد. از محلول های جامد در جامد، طلای زینتی ( طلا ُ نقره ُ مس )، چدن، برنج و ... را می توان نام برد. چدن نیز آلیاژی از آهن و کربن است. اما در صد کربن آن از فولاد بیشتر است و سیم لحیم ُ آلیاژی است که ۵۰ درصد آن قلع و ۵۰ درصد آن سرب می باشد.

ب) محلول جامد در مایع: برای محلول جامد در مایع مثال ها فراوان است . نمک در آب، شکردرآب، قیردرنفت، ماده حلال در محلول های جامد در مایع، حتما آب نیست، مانند قیردرنفت.

د) محلول گاز در مایع: نوشابه، یک محلول گاز در مایع است. علت گاز دار بودن و مزه تندو تیز نوشابه این است که در نوشابه، مقداری گاز کربن دی اکسید حل شده است.اکسیژن در آب حل می شود و جانداران آبزی از اکسیژن محلول درآب برای تنفس استفاده می کنند.

ه)محلول گاز در گاز: هوا محلولی است که حلال آن نیتروژن و ماده حل شونده آن اکسبژن است.گاز شهری ، محلولی از متان و چند گاز سوختنی دیگراست و هم چنین گازی که در کپسول های غواصان وجود دارد محلولی از گازهای هلیوم و اکسیژن است.

ج) محلول مایع در مایع: محلول الکل و آب، سرکه ( محلولی از استیک اسید در آب)، گلاب از انواع محلول های مایع در مایع می باشند.

 




برچسب‌ها:
[ جمعه 27 آذر 1394برچسب:فصل اول علوم هشتم (مخلوط و جداسازی مواد), ] [ 20:35 ] [ محمد حسن متان ]
[ ]